Met als thema ‘Creating better places together’ wordt op donderdag 27 september a.s. in Nijmegen een grote internationale conferentie gehouden over duurzaam toerisme. Internationale duurzaamheidsexperts, overheden, bedrijfsleven en de academische wereld wisselen kennis en ideeën uit over vele aspecten van het verduurzamen van toeristische bestemmingen. Het Wereld Toerisme Event vindt plaats op de internationale World Tourism Day, 27 september, en wordt gehouden in De Lindenberg in Nijmegen, de Groene Hoofdstad van Europa in 2018.

Betere bestemmingen creëren gaat iédereen aan!
Kern van de conferentie is dat het voor iedereen belangrijk dat er oog is voor duurzame ontwikkeling. Alleen zo blijven bestemmingen ook in de toekomst aantrekkelijk om te bezoeken en in te leven. Zonder behoud van natuur, cultuur en gastvrije inwoners, is er geen toekomst voor toerisme op een bestemming. Zowel ver weg als dichtbij.

Wat komt er aan de orde?
Keynotespreker Brian T. Mullis is lid van de Travel & Tourism Group van het World Economic Forum, een groep topdenkers op het gebied van innovatie, future global systems en duurzaamheid. Hij legt uit wat de rollen van de verschillende stakeholders zijn in het verduurzamen van bestemmingen. In de andere ca. 20 parallelsessies en workshops komen uiteenlopende onderwerpen en vele best practices aan de orde. Hoe écht te innoveren, het vormgeven van je MVO-beleid, circulair ondernemen, certificeringen, innovatieve duurzaamheidstools en meetinstrumenten, het verleiden van consumenten met groene argumenten, duurzaam destination management op bestemmingen, etc.

Voor wie bestemd?
Het Wereld Toerisme Event is voor iedereen die direct of zijdelings betrokken is bij de verduurzaming van het toerisme of daarin concrete stappen wil maken: touroperators, toeristische ondernemers (van hotels tot musea en horeca tot attractieparken) overheden, toeristische marketingorganisaties en consultants.

European Green Capital
Nijmegen is door de uitverkiezing tot European Green Capital 2018 de meest logische locatie voor dit internationale event. De organisatie heeft een veelzijdig programma samengesteld met internationale topsprekers, praktische workshops en aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast krijgen de nationale en internationale bezoekers volop mogelijkheid om te netwerken. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland ook het MVO Netwerk Toerisme, de ANVR, de Vereniging van Kleine Reisorganisaties, de Recron en Green Destinations betrokken.

Tickets voor het Wereld Toerisme Event in De Lindenberg in Nijmegen zijn te bestellen op www.wereldtoerismedag.nl.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Gelderland opnieuw populair bij vakantiegangers

17 januari 2019

Het aantal overnachtingen van Nederlandse vakantiegangers in Gelderland is in 2018 met 4% toegenomen. Nederlanders gaan langer op vakantie. In Gelderland was dat goed voor 17 miljoen overnachtingen. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen steeg in de eerste 9 maanden van 2018 met 14,4%.

artikel lezen

Roel Welsing benoemd in de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

16 januari 2019

Apenheul-directeur Roel Welsing is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Hij is de opvolger van Hans Blaauw die terugtrad vanwege het verstrijken van zijn zittingstermijn. De aanstelling betreft een periode van 4 jaar, met mogelijkheid voor verlenging van nog eens 4 jaar.

artikel lezen