Uit cijfers van het NBTC is gebleken dat het aantal Duitsers dat een bezoek bracht aan Nederland in 2016 landelijk met 8% is gestegen tot ruim 4,6 miljoen. Hiermee staat Duitsland op de eerste plaats als het gaat om inkomend toerisme in Nederland. Ook in het oosten van Nederland is deze stijging de laatste jaren niet onopgemerkt gebleven. Zo is in Gelderland het aantal Duitse bezoekers in 2015 met 23% toegenomen ten opzichte van 2014.

Toegankelijkheid Gelderse ondernemingen voor Duitse gast
Om de Duitse gasten in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen ontvangen in Gelderland hebben Toerisme Gelderland en Euregio onder de naam ‘Das Andere Holland’ een subsidieregeling getroffen. Met deze regeling kunnen toeristische bedrijven in Gelderland tot een bedrag van €1.000,- incl. BTW investeren in de toegankelijkheid van hun bedrijf voor Duitse bezoekers, waarbij de helft wordt gesubsidieerd door Das Andere Holland. De regeling maakt het voor toeristische bedrijven onder andere mogelijk om websites, flyers en menukaarten te laten vertalen. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om personeel een cursus Duits te laten volgen.

Voorwaarden
Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de subsidiering vanuit Das Andere Holland. De voorwaarden zijn de volgende:

Deelname Das Andere Holland

Partners van RBT KAN en VisitVeluwe kunnen tegen een betaling van €150,- deelnemen aan Das Andere Holland, waar de subsidieregeling een onderdeel van is. Naast de subsidiemogelijkheid voor het toegankelijker maken van uw bedrijf voor de Duitse gast, krijgt u bij deelname aan Das Andere Holland ook een profielpagina op de website van Das Andere Holland.

Bij printuitingen

  • Bij gedrukte publicaties waarvan totale bedrukte oppervlakte kleiner is dan 5.000 cm2 dient uniforme INTERREG-logo op de achterzijde geplaatst te worden.
  • Bij gedrukte publicaties waarvan totale bedrukte oppervlakte groter is dan 5.000 cm2 dient naast het uniforme INTERREG-logo ook de logo’s van de 5 co-financiers geplaatst te worden. Dit kan op de achterzijde of in de colofon.

Bij persberichten

  • Bij persberichten en redactionele stukken is een verwijzing naar de subsidie in de tekst voldoende.

Bij digitale media

  • Bij digitale media (website, video e.d.) dient het INTERREG-logo in het colofon of elders op een zichtbare plaats op de website te staan.

Vragen of interesse?
Neem voor meer informatie over deelname aan Das Andere Holland of de subsidieregeling contact op met uw regio coördinator.

Regio coördinatoren Veluwe
Noord-Veluwe
Christel van der Stouw
c.vanderstouw@visitveluwe.nl

Zuid-Veluwe
Rémon Ridder
r.ridder@visitveluwe.nl

Meer over Mascha Simons

Ik krijg energie van samenwerken met bevlogen mensen en gezamenlijk iets moois opbouwen. Ik houd van doelen stellen, pragmatisch werken, mooie dingen creëren en daarbij onderscheidend zijn. Hard werken en successen vieren, daar sta en ga ik voor!

Deel dit artikel

Van Gogh Europe genomineerd als European Cultural Tourism Destination van 2017

5 oktober 2017

Van Gogh Europe heeft een nominatie ontvangen van de Duitse Kulturmarken-award. De jury heeft Van Gogh Europe geselecteerd uit 107 inzendingen. Op 9 november aanstaande wordt de award uitgereikt aan de beste destinatie uit 2017. Voor de samenwerkende Van Gogh locaties is deze nominatie een grote waardering van haar inspanningen voor de internationale samenwerking waar ze in 2012 mee gestart zijn.

artikel lezen

Gelderland krijgt fietslabel van de wereldwielerbond

21 september 2017

De provincie Gelderland heeft gisteravond in de Noorse stad Bergen het regionale fietslabel ontvangen van de wereldwielerbond. De Union Cycliste Internationale (UCI) maakte ook bekend dat het WK paracycling in 2019 in Gelderland gehouden zal worden. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs namens de provincie in ontvangst.

artikel lezen