Eind december 2016 werd de film “Wild”, een bioscoopfilm over de Veluwe aangekondigd door PVPictures. Inmiddels zijn er al talloze uren aan filmmateriaal geschoten, bekeken en intensief bestudeerd. Ook zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd, kortom: hoog tijd voor een update over dit mooie filmproject!

Een unieke weergave
In Wild vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen. Van de wilde zwijnen, de eekhoorns en de vossen die op zoek gaan naar eten, tot de spectaculaire vechtpartijen van de edelherten en de jacht van de buizerd. Zo wordt de diversiteit van de omgeving prachtig in beeld gebracht.

Samen met regisseur/cameraman Luc Enting en cameraman Dick Harrewijn, produceert PVPictures deze unieke natuurregistratie. Een registratie bestaande uit beelden die je normaal niet ziet. Voor dit project wordt namelijk gefilmd op plekken die zijn afgesloten voor het publiek. Daar kunnen dieren niet gestoord worden door mensen, waardoor zij in hun natuurlijke ritme kunnen worden vastgelegd. Daarnaast worden er voor deze productie drones ingezet. Dit levert prachtige beelden met geweldige vergezichten op.

Het Gelders Orkest
Deze maand is bekend geworden dat de muziek die in de film te horen is wordt ingespeeld door Het Gelders Orkest. Zo krijgen de fraaie natuurbeelden een extra (Gelderse) lading ingespeeld door muzikanten van wereldniveau. Meer informatie over Het Gelders Orkest en haar musici kunt u vinden op deze website

 VisitVeluwe effort
In de afgelopen periode heeft VisitVeluwe contact onderhouden met PVPictures, Dutch Filmworks en Luc Enting en tevens een bijeenkomst georganiseerd in het kader van de film. Zo waren er op 8 mei circa 30 ondernemers te gast bij Van der Valk Hotel De Cantharel in Apeldoorn. Doel van deze bijeenkomst was de toeristische ondernemingen op de Veluwe attent te maken op de film en welke kansen dit voor de Veluwe brengt. Hierop zijn vele positieve reacties ontvangen. Zo zijn er door deze bijeenkomst verschillende ondernemers aan de slag om arrangementen met elkaar te ontwikkelen waarbij een bezoek aan Wild kan worden gecombineerd met aanvullend vermaak en verblijf op de Veluwe.

Op 4 juli is er een bijeenkomst geweest met de terrein beherende organisaties op de Veluwe. Ook hier zijn de toeristische kansen van de film besproken maar is ook met elkaar nagedacht over mogelijke gevolgen voor de natuur en hoe hiermee om te gaan.

Kunt u een bijdrage leveren of wilt u meer informatie rondom Wild?

Neem dan contact op met info@visitveluwe.nl.

Releasedatum
De exacte releasedatum van Wild moet op dit moment nog worden vastgesteld. Wel is zeker dat de film in de winter van 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Eind januari  is er een interview gepubliceerd door Omroep Gelderland met regisseur/cameraman Luc Enting over de Veluwefilm Wild. Dit interview bekijkt u hier.

Meer over Rémon Ridder

Als geboren en getogen Veluwenaar, verbaast het mij nog steeds hoeveel de Veluwe te bieden heeft. Ik ben trots dat ik samen met de ondernemers creatief en ondernemend mag zijn om onze Veluwe gezamenlijk verder te ontwikkelen.

Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen