Op 19 april jongstleden vond voor de derde maal het jaarlijkse VeluweCongres plaats. Het congres waar alle samenwerkende partners van de Veluwe samenkomen voor workshops en presentaties.

Het VeluweCongres,wordt georganiseerd door de VeluweAlliantie en VisitVeluwe. Tijdens het jaarlijks congres is bekend gemaakt dat Willem Bijleveld voorzitter wordt van de VeluweAlliantie. Deze Alliantie is de bestuurlijke samenwerking tussen betrokkenen op de Veluwe die samenwerken aan de VeluweAgenda: grondeigenaren, recreatieondernemers, terreinbeheerders, grote attracties, provincie en 21 gemeenten. Bijleveld zit niet namens een van de partijen in de VeluweAlliantie, maar treedt op als onafhankelijk voorzitter. Willem Bijleveld is tot en met mei 2018 directeur van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

De lezingen tijdens het congres kwamen dit keer van:
– Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder bij Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Over de biodiversiteit op de Hoge Veluwe en het nieuwe centrumplan.
– Dolly Verhoeven, hoogleraar Geschiedenis bij de Radboud Universiteit. Erfgoed als basis voor beleving. Over de samenwerkingsvorm van de erfgoedfestivals en op welke wijze deze kan worden ingezet voor de Veluwe.
-Herre Dijkema, directeur VisitVeluwe. Over onderzoek dat is gedaan naar de merkbeleving van de Veluwe. De Veluwe blijkt het sterkste regiomerk in Nederland. Hoe gaan we dat vasthouden?

In deelsessie/ workshops kwamen aan bod:
– Internationaal toerisme
– Vieren van de vrijheid in 2019 en 2020
– Vitale Vakantieparken (Video)
– Betaalbaarheid recreatieve infrastructuur
– Toeristische platforms Veluwe
– Jongeren Adviesbureaus

Dit was de derde editie van het VeluweCongres, na eerdere in Arnhem en Ede. Volgend jaar vindt het congres plaats op 14 maart 2019 op een andere fraaie plek op de Veluwe.

Presentatie door Herre Dijkema

Presentatie Internationaal Toerisme

China Special

Workshop Vitale Vakantieparken

Betaalbaarheid recreatieve infrastructuur Veluwe

Sessie platforms

Meer over Christel van der Stouw

Ik ben in mijn marketingvak altijd bezig met verbetering van resultaten, vernieuwing en strategisch nieuwe kansen ontdekken. Ik wil de Veluwe laten schitteren als middelpunt van Nederland. Door creativiteit te mixen met de kaders die vaststaan, wil ik samen met anderen gaan voor een uniek resultaat. Wie met mij samenwerkt zal merken dat ik ga voor kwaliteit met aandacht en toewijding.

"Destinatiemarketing doe je samen!"
Deel dit artikel

Gelderland opnieuw populair bij vakantiegangers

17 januari 2019

Het aantal overnachtingen van Nederlandse vakantiegangers in Gelderland is in 2018 met 4% toegenomen. Nederlanders gaan langer op vakantie. In Gelderland was dat goed voor 17 miljoen overnachtingen. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen steeg in de eerste 9 maanden van 2018 met 14,4%.

artikel lezen

Roel Welsing benoemd in de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

16 januari 2019

Apenheul-directeur Roel Welsing is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Hij is de opvolger van Hans Blaauw die terugtrad vanwege het verstrijken van zijn zittingstermijn. De aanstelling betreft een periode van 4 jaar, met mogelijkheid voor verlenging van nog eens 4 jaar.

artikel lezen