Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV’s en de deelnemende ondernemers. De routes zijn ook te downloaden via routesopdeveluwe.nl.

De uitgave van dit routeboekje was een goede aanleiding voor de officiële opening van het Routebureau Veluwe door gedeputeerde Bea Schouten op 22 februari in restaurant De Korenmolen te Eerbeek, één van de deelnemende ondernemers aan de routes. Na de opening bood de heer Luc Berris, lid van de VeluweBoard, de eerste exemplaren aan, aan de betrokken ondernemers. Wethouder Luuk Tuiten van Brummen vertelde het gezelschap een en ander over de route rond Eerbeek en de Veluwse papierindustrie.

Het Routebureau Veluwe richt zich op het ontwikkelen, beheren en uitdragen van Veluwse routes voor fietsers, mountainbikers, ruiters en wandelaars. Er wordt intussen al gewerkt aan knooppuntennetwerken voor wandelaars en ruiters. Luc Berris is namens de grondeigenaren lid van de VeluweAlliantie en lid van de VeluweBoard, het dagelijks bestuur van de VeluweAlliantie. Hij is enthousiast over deze vorm van Veluwse samenwerking: “Goede routes zijn niet alleen aantrekkelijk voor toeristen en bewoners, maar zijn ook een goed hulpmiddel om de natuur te ontzien op die plaatsen waar dat nodig is. Zo proberen we verschillende belangen die tegenstrijdig lijken, op een goede wijze aan elkaar te verbinden.”

Het Routebureau Veluwe is niet een fysiek kantoor, maar een samenwerkingsvorm met een website, mailadressen en een aantal medewerkers die overleg voeren over de goede stappen.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Film WILD deze zomer te zien in de openlucht

20 juni 2018

In het voorjaar van 2018 was de Veluwe film WILD ‘Bonte families op de Veluwe’ te zien in 60 bioscopen door heel Nederland. De film ‘ademt’ de Veluwe en is een prachtig Veluwe visitekaartje. Inmiddels is de film uit de bioscopen verdwenen maar deze zomer kunnen de Veluwenaren en toeristen de film op diverse plekken in de openlucht bekijken.

artikel lezen

Erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’

7 juni 2018

Van 23 mei t/m 22 juli vindt het erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’ plaats. Tijdens het festival komen Gelderse grensverhalen aan bod via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en meer.

artikel lezen