Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV’s en de deelnemende ondernemers. De routes zijn ook te downloaden via routesopdeveluwe.nl.

De uitgave van dit routeboekje was een goede aanleiding voor de officiële opening van het Routebureau Veluwe door gedeputeerde Bea Schouten op 22 februari in restaurant De Korenmolen te Eerbeek, één van de deelnemende ondernemers aan de routes. Na de opening bood de heer Luc Berris, lid van de VeluweBoard, de eerste exemplaren aan, aan de betrokken ondernemers. Wethouder Luuk Tuiten van Brummen vertelde het gezelschap een en ander over de route rond Eerbeek en de Veluwse papierindustrie.

Het Routebureau Veluwe richt zich op het ontwikkelen, beheren en uitdragen van Veluwse routes voor fietsers, mountainbikers, ruiters en wandelaars. Er wordt intussen al gewerkt aan knooppuntennetwerken voor wandelaars en ruiters. Luc Berris is namens de grondeigenaren lid van de VeluweAlliantie en lid van de VeluweBoard, het dagelijks bestuur van de VeluweAlliantie. Hij is enthousiast over deze vorm van Veluwse samenwerking: “Goede routes zijn niet alleen aantrekkelijk voor toeristen en bewoners, maar zijn ook een goed hulpmiddel om de natuur te ontzien op die plaatsen waar dat nodig is. Zo proberen we verschillende belangen die tegenstrijdig lijken, op een goede wijze aan elkaar te verbinden.”

Het Routebureau Veluwe is niet een fysiek kantoor, maar een samenwerkingsvorm met een website, mailadressen en een aantal medewerkers die overleg voeren over de goede stappen.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen