Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV’s en de deelnemende ondernemers. De routes zijn ook te downloaden via routesopdeveluwe.nl.

De uitgave van dit routeboekje was een goede aanleiding voor de officiële opening van het Routebureau Veluwe door gedeputeerde Bea Schouten op 22 februari in restaurant De Korenmolen te Eerbeek, één van de deelnemende ondernemers aan de routes. Na de opening bood de heer Luc Berris, lid van de VeluweBoard, de eerste exemplaren aan, aan de betrokken ondernemers. Wethouder Luuk Tuiten van Brummen vertelde het gezelschap een en ander over de route rond Eerbeek en de Veluwse papierindustrie.

Het Routebureau Veluwe richt zich op het ontwikkelen, beheren en uitdragen van Veluwse routes voor fietsers, mountainbikers, ruiters en wandelaars. Er wordt intussen al gewerkt aan knooppuntennetwerken voor wandelaars en ruiters. Luc Berris is namens de grondeigenaren lid van de VeluweAlliantie en lid van de VeluweBoard, het dagelijks bestuur van de VeluweAlliantie. Hij is enthousiast over deze vorm van Veluwse samenwerking: “Goede routes zijn niet alleen aantrekkelijk voor toeristen en bewoners, maar zijn ook een goed hulpmiddel om de natuur te ontzien op die plaatsen waar dat nodig is. Zo proberen we verschillende belangen die tegenstrijdig lijken, op een goede wijze aan elkaar te verbinden.”

Het Routebureau Veluwe is niet een fysiek kantoor, maar een samenwerkingsvorm met een website, mailadressen en een aantal medewerkers die overleg voeren over de goede stappen.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

RBT KAN wordt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

13 december 2018

Onze organisatie RBT KAN krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 januari 2019 zullen wij als holding verder gaan onder de naam Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Om focus aan te brengen in onze activiteiten op de Veluwe en in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen, geven wij onze activiteiten vorm vanuit VisitVeluwe B.V. en Visit Arnhem Nijmegen B.V.

artikel lezen

Gelderse toerismebureaus stellen manifest op om beleving van de bezoekers verder te verbeteren

6 december 2018

De vier Gelderse Bureaus voor Toerisme: Stichting Achterhoek Toerisme, RBT KAN, RBT Rivierenland en VisitVeluwe hebben gezamenlijk het ‘Manifest Grip op Ontwikkeling 2019-2022’ opgesteld. Gelderland kan volgens de RBT’s meer profiteren van de ontwikkelingen in het inkomend en binnenlands toerisme. De regionale bureaus willen vanuit hun onafhankelijke rol de ondernemers en overheden helpen de kansen daarin niet alleen te signaleren, maar ook op te pakken. Op die manier kan de voor Gelderland zo belangrijke vrijetijdseconomie verder groeien. Uitgangspunt van het manifest is de beleving van de (potentiële) bezoeker en bewoner. De bureaus willen die beleving samen met hun meer dan 1.000 partners in het bedrijfsleven en de publieke sector verder verbeteren via vier pijlers: kennis, ontwikkeling, informatie en marketing. Het manifest is op donderdag 6 december overhandigd aan Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland en onder meer verantwoordelijk voor toerisme & recreatie.

artikel lezen