De Van Gogh route verbindt het Europese erfgoed van Vincent van Gogh. Het publiek kan aan de hand van diverse routes Van Gogh volgen op zijn reis door Nederland, België en Frankrijk.

Inspiratie voor de routes staat op de meertalige site routevangogheurope.eu. Diegene die liever een brochure met kaart raadpleegt, kan ook op stap. Voor hem zijn er ook producten in verschillende talen uitgebracht. In Gelderland is het Kröller-Müller Museum een van de deelnemende partners. VisitVeluwe is een van de samenwerkingspartners in het project. De activiteiten zijn zowel gericht op de individuele toerist die zelfstandig op stap wil, maar er zijn ook kant-enklare arrangementen. Zowel bedoeld voor de individuele toerist maar ook voor reisorganisatoren die een Van Goghreis in hun internationale programma’s willen opnemen. Via Facebook, Twitter en Instagram worden actualiteiten en ervaringen van bezoekers gedeeld met iedereen die belangstelling heeft voor dit culturele erfgoed.

De schilderijen van Van Gogh waren inspiratie voor het maken van de bioscoopfilm ´Loving Vincent´. De eerste compleet geschilderde animatiefilm ter wereld; een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Half juni is deze film in première gegaan in Frankrijk en in Nederland gaat Loving Vincent op 26 oktober a.s. in première. Cinemec Ede is een van de locaties waar de film zal draaien.

Smaak van Van Gogh
Restauranthouders in Ede hebben gezamenlijk smaakprofielen opgesteld. Die profielen vinden hun basis in de schilderijen van Van Gogh. Aan de hand ervan zijn gerechten en zelfs complete menu’s samengesteld, die na drie jaar tot een succesvol product zijn uitgegroeid. Ook de lokale producenten maken inmiddels Smaak van Van Gogh biertjes, sapjes, koekjes en andere lekkernijen. Tijdens het evenement ‘Aan tafel met Van Gogh’, op woensdag 5 juli in Otterlo, kon een ieder proeven, ruiken en zien hoe de inspiratie tot heerlijke gerechten is verwerkt. De hele Dorpsstraat van Otterlo was die dag omgetoverd tot één lange restauranttafel. Tijdens het evenement is de nieuwe Smaak van Van Gogh fiets- en menutour voor het eerst gepresenteerd.

Meer over Mascha Simons

Ik krijg energie van samenwerken met bevlogen mensen en gezamenlijk iets moois opbouwen. Ik houd van doelen stellen, pragmatisch werken, mooie dingen creëren en daarbij onderscheidend zijn. Hard werken en successen vieren, daar sta en ga ik voor!

Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen