De Van Gogh route verbindt het Europese erfgoed van Vincent van Gogh. Het publiek kan aan de hand van diverse routes Van Gogh volgen op zijn reis door Nederland, België en Frankrijk.

Inspiratie voor de routes staat op de meertalige site routevangogheurope.eu. Diegene die liever een brochure met kaart raadpleegt, kan ook op stap. Voor hem zijn er ook producten in verschillende talen uitgebracht. In Gelderland is het Kröller-Müller Museum een van de deelnemende partners. VisitVeluwe is een van de samenwerkingspartners in het project. De activiteiten zijn zowel gericht op de individuele toerist die zelfstandig op stap wil, maar er zijn ook kant-enklare arrangementen. Zowel bedoeld voor de individuele toerist maar ook voor reisorganisatoren die een Van Goghreis in hun internationale programma’s willen opnemen. Via Facebook, Twitter en Instagram worden actualiteiten en ervaringen van bezoekers gedeeld met iedereen die belangstelling heeft voor dit culturele erfgoed.

De schilderijen van Van Gogh waren inspiratie voor het maken van de bioscoopfilm ´Loving Vincent´. De eerste compleet geschilderde animatiefilm ter wereld; een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Half juni is deze film in première gegaan in Frankrijk en in Nederland gaat Loving Vincent op 26 oktober a.s. in première. Cinemec Ede is een van de locaties waar de film zal draaien.

Smaak van Van Gogh
Restauranthouders in Ede hebben gezamenlijk smaakprofielen opgesteld. Die profielen vinden hun basis in de schilderijen van Van Gogh. Aan de hand ervan zijn gerechten en zelfs complete menu’s samengesteld, die na drie jaar tot een succesvol product zijn uitgegroeid. Ook de lokale producenten maken inmiddels Smaak van Van Gogh biertjes, sapjes, koekjes en andere lekkernijen. Tijdens het evenement ‘Aan tafel met Van Gogh’, op woensdag 5 juli in Otterlo, kon een ieder proeven, ruiken en zien hoe de inspiratie tot heerlijke gerechten is verwerkt. De hele Dorpsstraat van Otterlo was die dag omgetoverd tot één lange restauranttafel. Tijdens het evenement is de nieuwe Smaak van Van Gogh fiets- en menutour voor het eerst gepresenteerd.

Meer over Mascha Simons

Ik krijg energie van samenwerken met bevlogen mensen en gezamenlijk iets moois opbouwen. Ik houd van doelen stellen, pragmatisch werken, mooie dingen creëren en daarbij onderscheidend zijn. Hard werken en successen vieren, daar sta en ga ik voor!

Deel dit artikel

Routebureau Veluwe start met 30 fietsroutes

23 februari 2018

Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

artikel lezen

Informeer uw gasten nog beter over het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk!

21 februari 2018

Ondernemers die hun gasten nog beter willen informeren over de mogelijkheden van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk kunnen via het Routebureau Veluwe een eigen informatiepaneel of bewegwijzering van- en naar het dichtstbijzijnde knooppunt aanvragen.

artikel lezen