De Gelderse streken profileren zich op de Duitse markt onder de naam ‘Das Andere Holland’. Met de campagnes ‘Zeit zu Zweit’ en ‘#lekkerradeln’ hebben de Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek zich dit voorjaar geprofileerd als perfecte bestemming om een lang weekend samen op de fiets te genieten.

De resultaten van de campagnes zijn inmiddels bekend. Naast beide campagnes is er in juni ook een Das Andere Holland-special als bijlage bij de Neue Ruhr Zeitung verschenen en is er aandacht geweest voor Das Andere Holland in de diverse Funke-titels.

De campagnes
Zeit zu Zweit
Van 27 maart tot en met 30 april jl. stond de campagne ‘Zeit zu Zweit’ in het teken van lekker genieten met zijn tweeën in Das Andere Holland. De focus lag dit voorjaar op vriendschap & liefde, natuur, culinair & wellness en mooie locaties & hotels. Gedurende de campagneperiode hebben ruim 43.000 bezoekers de website derwesten.de/zeitzuzweit bezocht. De subpagina van Das Andere Holland trok 9.000 bezoekers met een gemiddelde bezoektijd van 02.56 minuten. De display campagne heeft 5 miljoen mensen bereikt waarvan er bijna 29.000 mensen hebben doorgeklikt. In de digitale nieuwsbrief (bereik 100.000) is er aandacht geschonken aan de Nationale Parken, Hanzesteden, wellness en shoppen in ‘Das Andere Holland’. Tot slot is er op 8 en 22 april een halve pagina in het blad Reisejournal verschenen. De verkochte oplagen hiervan bedroegen beide keren 562.128.

#lekkerradeln
April tot en met juni hebben de Gelderse streken geparticipeerd in de Duitse multimediale campagne #lekkerradeln. Het doel van deze campagne was om Duitsers in de lange voorjaarsweekenden naar Das Andere Holland te trekken. De communicatiefocus lag op fietsen in combinatie met overnachten, ontdekken, lekker eten en de verjaardag van de fiets (200 jaar). Via verschillende kanalen zijn potentiële Duitse bezoekers bereikt. De campagnewebsite is door bijna 113.000 mensen bezocht waarbij de gemiddelde bezoekduur 02.08 bedroeg. De digitale nieuwsbrief, waarin er onder andere aandacht is geschonken aan Tour Culinair de Liemers, de Lingeroute, Hanzestedenroute, modestad Arnhem en streekproducten, heeft ruim 900.000 mensen bereikt. Via het sociale medium Facebook was het bereik 295.000. Offline is met verschillende printuitgaven een totale oplage van bijna 7 miljoen gerealiseerd verspreid onder 16 miljoen lezers. Op de radio (Radio Köln) zijn er tijdens de campagne 779.000 mensen bereikt en via de televisie 6 miljoen per week.

Magazines
Neue Ruhr Zeitung (NRZ) special
Op 21 juni is er een Das Andere Holland special bij 95.000 huishoudens op de deurmat gevallen als bijlage bij de NRZ. Hierin wordt Das Andere Holland (Gelderland en Overijssel) in 32 pagina’s onder de aandacht gebracht in Nord Rhein Westfalen. De special bevat onder andere tips over actief zijn in de natuur, cultuur & steden, familie, genieten en overnachten.

Funke
Das Andere Holland is bovendien in mei onder de aandacht gebracht in Duitsland in verschillende uitgaven van Funke. Hierbij gaat het om de West Algemeine Zeitung, Neue Rheinruhr Zeitung, Westfalenpost, Westfälische Rundschau en de Iserlohner Kreis Zeitung. In totaal bedraagt de oplage 600.000 met een bereik van circa 1,66 miljoen lezers.

Meer over Mascha Simons

Ik krijg energie van samenwerken met bevlogen mensen en gezamenlijk iets moois opbouwen. Ik houd van doelen stellen, pragmatisch werken, mooie dingen creëren en daarbij onderscheidend zijn. Hard werken en successen vieren, daar sta en ga ik voor!

Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen