De Gelderse streken hebben afgelopen zomer met de campagne ‘Groot Gelders Avontuur’ Gelderland geprofileerd als dé bestemming voor kinderen. Gelderland is de provincie met de grootste attractiedichtheid van Nederland. Door middel van de cross-mediale campagne ‘Groot Gelders Avontuur´ hebben wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken geïnspireerd om eropuit te gaan met de kinderen in de Gelderse streken en Gelderse attracties/musea te bezoeken en andere leuke kidsactiviteiten te ondernemen. Inmiddels zijn de resultaten van deze campagne bekend.

Tijdens de campagne draaide alles om een ‘Gelderse streken bucketlist’ met dingen die je als kind echt gedaan moet hebben in de Gelderse streken. De belevingswereld van het kind vormt hierin het fundament, zij zijn de influencers van hun ouders. Een uitgebreide toelichting van de campagne vind je hier.

Tv-campagne
Ondanks de aanhoudende hitte van afgelopen zomer heeft de tv-campagne op kinderzender Zapp goed gedraaid. 45,5% van de primaire doelgroep kinderen 6-12 jaar is gemiddeld 3,9x bereikt met de spot, waar de prognose 30% was. Ook zijn er veel meer grootouders bereikt dan geprognotiseerd was.

Online quiz
De tv-commercials verwezen door naar een online bucketlist, waar de kinderen een gave quiz konden spelen. Gedurende de campagneperiode hebben in totaal 6.468 gebruikers de website bezocht. Het merendeel van de bezoeken heeft plaatsgevonden in de periode tussen 24 juni en 9 juli, toen ook de tv-campagne liep. De verdeling van de persoonlijkheidstypen was ongeveer gelijk.

Gelderse streken doe-boek
Als aanvulling op de eerste twee fases hebben we een Gelderse streken doe-boek ontwikkeld, afgestemd op de belevingswereld van het kind. De content van het doe-boek is een mix vol leuke activiteiten voor kinderen, zoals puzzels, raadsels, quizjes, weetjes, en verhalen. Het A5 boekje is meegezonden met de magazines National Geographic Junior, OKKI en Kidsweek. De totale drukoplage is 75.500 stuks. Daarnaast is er een doordruk van 10.000 stuks verspreid in de regio, voornamelijk bij verblijfsaccommodaties.

Als aanvulling op deze marketingactiviteiten hebben wij de volgende middelen ingezet:
– Artikelen vol met tips voor de zomervakantie op geldersestreken.nl
– Bannercampagne op Nederlandse nieuws-, weer- en overige relevante websites
– Abricampagne op 300 locaties in Gelderland
– Radiocampagne op SkyRadio, 100%NL, Q-Music en alle regionale zenders

Klik hier voor de uitgebreide reportage van de campagne.

Meer over Rosa Pulles

Door het delen van echte verhalen van bewoners en bezoekers wil ik anderen inspireren de pracht van de Veluwe zelf te ontdekken. Ik ga hierbij altijd voor het maximaal te behalen resultaat. Het is een uitdaging om samen de Veluwe op de kaart te zetten en door te blijven groeien naar een (online) community waar bezoekers hun inspiratie vandaan kunnen halen.

Deel dit artikel

Gelderland opnieuw populair bij vakantiegangers

17 januari 2019

Het aantal overnachtingen van Nederlandse vakantiegangers in Gelderland is in 2018 met 4% toegenomen. Nederlanders gaan langer op vakantie. In Gelderland was dat goed voor 17 miljoen overnachtingen. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen steeg in de eerste 9 maanden van 2018 met 14,4%.

artikel lezen

Roel Welsing benoemd in de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

16 januari 2019

Apenheul-directeur Roel Welsing is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Hij is de opvolger van Hans Blaauw die terugtrad vanwege het verstrijken van zijn zittingstermijn. De aanstelling betreft een periode van 4 jaar, met mogelijkheid voor verlenging van nog eens 4 jaar.

artikel lezen