Op vrijdag 1 september start de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' . Deze campagne is onderdeel van de multimediale campagne van Gelderse streken en loopt tot en met 31 oktober 2017. Door middel van storytelling wordt de potentiële bezoeker geïnspireerd om in de maand oktober te wandelen in de Gelderse streken. Want oktober is de wandelmaand bij uitstek!

De campagne
Op geldersestreken.nl/wandelen staan twintig wandelroutes in de Gelderse streken. Deze routes zijn gratis te downloaden. Vanaf augustus zijn influencers op pad gegaan om inspirerend (beeld)materiaal te maken van deze  wandelroutes. Allen wandelen zij acht routes die zij op verschillende manieren presenteren. Een vlogger-duo brengt in ongeveer twee minuten de hoogtepunten van de wandeling in beeld. Tijdens de wandeling komen zij een local tegen die hen wat over de omgeving vertelt. De blogger schrijft inspirerende blogs over de routes, met daarbij de leukste tips voor onderweg. Een fotograaf laat de routes tot leven komen met prachtige beelden in een plog. Daarnaast gaan lokale wandelaars een route uit hun regio lopen, waarbij ze live gaan op Facebook.

Doordat er september wordt begonnen met het publiceren van de content ziet de kijker hoe het landschap in de Gelderse streken verandert van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Het Gelderse goud…

Wat is het Gelderse goud?

  • De bomen met de prachtige goudgele herfstbladeren;
  • Het goud van de historische kastelen, paleizen en musea;
  • Goudgele peren (september oogsttijd).

Online
De content wordt online breed uitgezet via social media, de website en bannering.

Offline
Offline wordt er verwezen naar de content via o.a. een zes pagina’s Gelderland special in Toeractief nummer 5 en een wandelrouteboekje dat is ontwikkeld voor de campagne.  Hierin staan de twintig routes uitgelicht.  Het boekje wordt meegezonden als bijlage van Toeractief magazine nummer 5, welke begin september verschijnt. Daarnaast zal een deel van de oplage worden verspreid in de regio. Bekijk het routeboekje hier.

Radiospots
Voor deze campagne zijn er verschillende radiospots gemaakt. De spots zijn te horen vanaf 25 september.

Bekijk de factsheet voor meer informatie over de campagne.

Meer over Mariek van der Veen

Ik vind het een uitdaging om mensen te inspireren en te informeren over het voor mij mooiste deel van Nederland: de Veluwe. Mijn droom is dat elke bezoeker van deze streek met een glimlach en een mooie herinnering naar huis gaat. Ik ben een groot liefhebber van reizen en koken en als online marketeer veelal op het internet te vinden, op zoek naar de toekomstige Veluwe fan.

Deel dit artikel

Van Gogh Europe genomineerd als European Cultural Tourism Destination van 2017

5 oktober 2017

Van Gogh Europe heeft een nominatie ontvangen van de Duitse Kulturmarken-award. De jury heeft Van Gogh Europe geselecteerd uit 107 inzendingen. Op 9 november aanstaande wordt de award uitgereikt aan de beste destinatie uit 2017. Voor de samenwerkende Van Gogh locaties is deze nominatie een grote waardering van haar inspanningen voor de internationale samenwerking waar ze in 2012 mee gestart zijn.

artikel lezen

Gelderland krijgt fietslabel van de wereldwielerbond

21 september 2017

De provincie Gelderland heeft gisteravond in de Noorse stad Bergen het regionale fietslabel ontvangen van de wereldwielerbond. De Union Cycliste Internationale (UCI) maakte ook bekend dat het WK paracycling in 2019 in Gelderland gehouden zal worden. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs namens de provincie in ontvangst.

artikel lezen