Op vrijdag 1 september start de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' . Deze campagne is onderdeel van de multimediale campagne van Gelderse streken en loopt tot en met 31 oktober 2017. Door middel van storytelling wordt de potentiële bezoeker geïnspireerd om in de maand oktober te wandelen in de Gelderse streken. Want oktober is de wandelmaand bij uitstek!

De campagne
Op geldersestreken.nl/wandelen staan twintig wandelroutes in de Gelderse streken. Deze routes zijn gratis te downloaden. Vanaf augustus zijn influencers op pad gegaan om inspirerend (beeld)materiaal te maken van deze  wandelroutes. Allen wandelen zij acht routes die zij op verschillende manieren presenteren. Een vlogger-duo brengt in ongeveer twee minuten de hoogtepunten van de wandeling in beeld. Tijdens de wandeling komen zij een local tegen die hen wat over de omgeving vertelt. De blogger schrijft inspirerende blogs over de routes, met daarbij de leukste tips voor onderweg. Een fotograaf laat de routes tot leven komen met prachtige beelden in een plog. Daarnaast gaan lokale wandelaars een route uit hun regio lopen, waarbij ze live gaan op Facebook.

Doordat er september wordt begonnen met het publiceren van de content ziet de kijker hoe het landschap in de Gelderse streken verandert van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Het Gelderse goud…

Wat is het Gelderse goud?

  • De bomen met de prachtige goudgele herfstbladeren;
  • Het goud van de historische kastelen, paleizen en musea;
  • Goudgele peren (september oogsttijd).

Online
De content wordt online breed uitgezet via social media, de website en bannering.

Offline
Offline wordt er verwezen naar de content via o.a. een zes pagina’s Gelderland special in Toeractief nummer 5 en een wandelrouteboekje dat is ontwikkeld voor de campagne.  Hierin staan de twintig routes uitgelicht.  Het boekje wordt meegezonden als bijlage van Toeractief magazine nummer 5, welke begin september verschijnt. Daarnaast zal een deel van de oplage worden verspreid in de regio. Bekijk het routeboekje hier.

Radiospots
Voor deze campagne zijn er verschillende radiospots gemaakt. De spots zijn te horen vanaf 25 september.

Bekijk de factsheet voor meer informatie over de campagne.

Meer over Mascha Simons

Ik krijg energie van samenwerken met bevlogen mensen en gezamenlijk iets moois opbouwen. Ik houd van doelen stellen, pragmatisch werken, mooie dingen creëren en daarbij onderscheidend zijn. Hard werken en successen vieren, daar sta en ga ik voor!

Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen