Op vrijdag 1 september start de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' . Deze campagne is onderdeel van de multimediale campagne van Gelderse streken en loopt tot en met 31 oktober 2017. Door middel van storytelling wordt de potentiële bezoeker geïnspireerd om in de maand oktober te wandelen in de Gelderse streken. Want oktober is de wandelmaand bij uitstek!

De campagne
Op geldersestreken.nl/wandelen staan twintig wandelroutes in de Gelderse streken. Deze routes zijn gratis te downloaden. Vanaf augustus zijn influencers op pad gegaan om inspirerend (beeld)materiaal te maken van deze  wandelroutes. Allen wandelen zij acht routes die zij op verschillende manieren presenteren. Een vlogger-duo brengt in ongeveer twee minuten de hoogtepunten van de wandeling in beeld. Tijdens de wandeling komen zij een local tegen die hen wat over de omgeving vertelt. De blogger schrijft inspirerende blogs over de routes, met daarbij de leukste tips voor onderweg. Een fotograaf laat de routes tot leven komen met prachtige beelden in een plog. Daarnaast gaan lokale wandelaars een route uit hun regio lopen, waarbij ze live gaan op Facebook.

Doordat er september wordt begonnen met het publiceren van de content ziet de kijker hoe het landschap in de Gelderse streken verandert van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Het Gelderse goud…

Wat is het Gelderse goud?

  • De bomen met de prachtige goudgele herfstbladeren;
  • Het goud van de historische kastelen, paleizen en musea;
  • Goudgele peren (september oogsttijd).

Online
De content wordt online breed uitgezet via social media, de website en bannering.

Offline
Offline wordt er verwezen naar de content via o.a. een zes pagina’s Gelderland special in Toeractief nummer 5 en een wandelrouteboekje dat is ontwikkeld voor de campagne.  Hierin staan de twintig routes uitgelicht.  Het boekje wordt meegezonden als bijlage van Toeractief magazine nummer 5, welke begin september verschijnt. Daarnaast zal een deel van de oplage worden verspreid in de regio. Bekijk het routeboekje hier.

Radiospots
Voor deze campagne zijn er verschillende radiospots gemaakt. De spots zijn te horen vanaf 25 september.

Bekijk de factsheet voor meer informatie over de campagne.

Meer over Mascha Simons

Ik krijg energie van samenwerken met bevlogen mensen en gezamenlijk iets moois opbouwen. Ik houd van doelen stellen, pragmatisch werken, mooie dingen creëren en daarbij onderscheidend zijn. Hard werken en successen vieren, daar sta en ga ik voor!

Deel dit artikel

Resultaten campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… Kom wandelen in de Gelderse streken!’

28 november 2017

De Gelderse streken hebben dit najaar met de campagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' laten zien dat men voor de mooiste wandelroutes in Rivierenland, Achterhoek, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen en op de Veluwe moet zijn. Deze campagne had tot doel potentiële bezoekers te inspireren de Gelderse streken al wandelend te ontdekken. Onderstaand een overzicht van de opzet en resultaten van deze crossmediale campagne.

artikel lezen

Veluwse gemeenten ondertekenen vierjarig samenwerkingscontract

23 november 2017

Op 23 november hebben bestuurders van 14 Veluwse gemeenten in Van der Valk hotel Harderwijk de handtekening gezet onder de overeenkomst voor voortzetting van de toeristische marketingactiviteiten voor de Veluwe door VisitVeluwe.

artikel lezen