Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt de officiële voorpremière van de film Loving Vincent plaats in CineMec Ede. Deze, voor het eerste compleet geschilderde, film ontving onlangs een staande ovatie tijdens het internationale filmfestival in Annecy. Ook de recensies op de film zijn lovend: extra bijzonder dus dat de voorpremière op de Veluwe plaatsvindt!

Loving Vincent Een film van Dorota Kobiela & Hugh Welchman
Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.


In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).

Kansen voor toeristisch bedrijfsleven
Mede vanwege de grote internationale aandacht die de film heeft ontvangen en de lovende recensies biedt Loving Vincent ook voor toeristisch ondernemer op de Veluwe kansen en deze zijn alleen maar groter geworden vanwege de voorpremière! Zo is het nu ook mogelijk om in contact te komen met de makers van de film. Stel bijvoorbeeld arrangementen samen waarbij een bioscoopbezoek aan Loving Vincent wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een bezoek aan Het Kröller-Müller Museum, een Smaak van Van Gogh diner en een overnachting in de regio. Download hier beeldmateriaal en teksten voor communicatie. Neem contact op met uw relatiebeheerder en zorg voor extra exposure van het arrangement op visitveluwe.nl/van-gogh-europe.

Programma voorpremière
Zaterdag 7 oktober a.s.  in CineMec Ede

  • 19.30 uur   Start en welkom met video van de making off; meet & greet met de makers.
  • 20.00 uur  Film Loving Vincent
  • 21.30 uur   Bezoek aan Kröller-Müller Loving Vincent presentatie, drinks & bites, presentatie Smaak van Van Gogh
  • 22.30 uur   Einde programma

Zondag 8 oktober a.s. in CineMec Ede

  • 15.30 uur   Welkom & introductie
  • 16.00 uur   College “Zussen van Van Gogh” met schrijver Willem-Jan Verlinden
  • 16.45 uur   Film Loving Vincent
  • 18.15 uur    Bezoek aan Kröller-Müller Loving Vincent presentatie, drinks & bites, presentatie Smaak van Van Gogh
  • 18.45 uur   Einde programma

Tickets
Kaarten kunnen direct via CineMec Ede worden gereserveerd. Kosten zijn €12,50 per stuk.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen