VisitVeluwe wil graag het toeristisch bedrijfsleven actief ondersteuning bieden op het gebied van kennis en ontwikkeling. Op deze pagina staan de onderwerpen van kennis en ontwikkeling uitgelicht.

Toolkits
Wij beschikken over verschillende toolkits van de regio en delen deze graag kosteloos met partners en pers om het toerisme naar de regio te bevorderen. Klik hier voor meer informatie over de toolkits. 

Workshops
VisitVeluwe organiseert verschillende workshops. Uitnodigingen voor deze workshops worden verstuurd via de digitale ‘partnerupdate’ of een e-mail en worden tevens bekend gemaakt op deze website. Wilt u weten welke workshops er al hebben plaatsgevonden? Klik hier voor de berichten over kennisdeling.

Clusterbijeenkomsten
Er is veel enthousiasme in de regio om aan te sluiten bij VisitVeluwe en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de krachten te bundelen en de marketing voor specifieke sub branches (clusters) nationaal en internationaal op te gaan pakken. Om hier invulling aan te geven organiseert VisitVeluwe diverse zogenaamde clusterbijeenkomsten om te kijken hoe we deze gezamenlijke marketing per cluster aan kunnen gaan pakken en daarbinnen tegelijkertijd nieuwe product-marktcombinaties te ontwikkelen. Meer informatie.

Actieve Regio Ambassadeur (ARA)
Met de verschillende trainingen kunt u uw kennis van de Regio Arnhem Nijmegen en de Veluwe vergroten. Door de interactieve werkvorm leert u op een toegankelijke en prettige manier meer over de omgeving. Na het volgen van de modules kunt u met de informatie gasten en bezoekers beter wegwijs maken in onze regio. Iedere training wordt na goed gevolg afgesloten met een deelnamecertificaat. Meer Informatie. 

Ambassadeurspas
Met de Ambassadeurspas hebben front-office medewerkers van verblijfsaccommodaties van maart 2017 t/m maart 2018 eenmalig kosteloos toegang tot diverse attracties, musea en culturele activiteiten op de Veluwe. Goed om inspiratie op te doen om uw gasten optimaal te kunnen enthousiasmeren voor een bezoek aan de toeristische highlights in onze regio! De Ambassadeurspas is uitsluitend te gebruiken door de persoon wiens naam en foto op de pas afgebeeld zijn, de toeristische highlights mogen u vragen zich te legitimeren. Bekijk de deelnemers op ambassadeurspas.nl.

Duitse marktkennis
VisitVeluwe zet stevig in op de werving van Duitse gasten naar de regio. Er zijn verschillende artikelen verschenen met daarin marktkennis over de Duitse markt. Deze kennis kunt u als toeristische onderneming inzetten om uw Duitse gasten nog beter van dienst te zijn. De volgende artikelen bevatten informatie over de Duitse markt:
– Succesvolle workshop ‘Scoren met service’ ten behoeve van Duitse gast
Factsheet marktinfo Duitsland
– Factsheet: Duits kampeertoerisme in de lift
 Succesvolle workshop toeristische marktbewerking Duitsland

Verslagen en onderzoeken
Jaarverslagen 
– Jaarverslag 2015
 Jaarverslag 2016

Onderzoek Hanzesteden
Vergelijk Hanzesteden België en Duitsland 
Rapport bekendheid, imago en potentieel Hanzesteden België