In 2019 staat Het Nationale Park De Hoge Veluwe in the picture als Veluwe icoon. Mede door de bouw van een nieuw publieksgebouw wordt de beleving rondom het Park voor de bezoeker versterkt. Het nieuwe publieksgebouw gaat onderdak bieden aan het Parkrestaurant, de Parkwinkel, een informatiebalie en ontvangstruimen.

Als het gaat om natuurbeheer doet De Hoge Veluwe mee in de top. Dit is eind 2017 bevestigd door de toekenning van de Belleuropa Award, een Europese prijs voor het natuurpark met de best beheerde biodiversiteit. Om de bezoekers van het Park ook de topkwaliteit te laten ervaren bij terugkomst in het centrumgebied dienen de publieksvoorzieningen ook dik in orde te zijn.

Moninque Kokke, hoofd Bezoekersmanagement van Het Nationale Park De Hoge Veluwe karakteriseert het nieuwe publieksgebouw als modern, maar warm. Het warme karakter wordt gecreƫerd door het gebruik van veel hout aan de binnenkant. Geen houten banken, maar wel houten lambrisering en een fraai gebogen plafond.

Ook de uitbreiding van de vergaderfaciliteiten is iets waar vooral naar wordt uitgekeken. Het Landhuis (werktitel) gaat beschikken over vijf zalen met klimaatbeheersing en van verschillende grootte, die ook geschakeld kunnen worden.

De Voortgang
Op vrijdag 16 november werd het bereik van het hoogste punt van het nieuwe publieksgebouw gevierd met alle betrokkenen. Rond 2 uur stonden de heer van Voorst tot Voorst, directeur van het Park, en de heer Rots, directeur van Rots Bouw, op de bouwplaats klaar om de ongeveer 80 aanwezigen te verwelkomen. Gehuld in schoenen met stalen neuzen en met veiligheidshelmen op het hoofd verzamelden de bouwvakkers, aannemers, onderaannemers, bouwkundig adviseurs, architecten en opdrachtgever in de centrale ruimte van het nieuwe gebouw, die al tekenen van het eindresultaat begint te vertonen.

Tot aan de opening op 21 juni 2019 geeft De Hoge Veluwe zes keer Magazine 99 uit, over 99 jaar architectuur in het Park, met onder andere het laatste nieuws over de bouw. Lees Magazine 99 via hogeveluwe.nl/magazine99.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Gelderland opnieuw populair bij vakantiegangers

17 januari 2019

Het aantal overnachtingen van Nederlandse vakantiegangers in Gelderland is in 2018 met 4% toegenomen. Nederlanders gaan langer op vakantie. In Gelderland was dat goed voor 17 miljoen overnachtingen. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen steeg in de eerste 9 maanden van 2018 met 14,4%.

artikel lezen

Roel Welsing benoemd in de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

16 januari 2019

Apenheul-directeur Roel Welsing is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Hij is de opvolger van Hans Blaauw die terugtrad vanwege het verstrijken van zijn zittingstermijn. De aanstelling betreft een periode van 4 jaar, met mogelijkheid voor verlenging van nog eens 4 jaar.

artikel lezen