VisitVeluwe heeft in samenwerking met de gemeente Ede een e-learning ontwikkeld over het toeristisch product van de gemeente Ede. Het doel hiervan is om de frontofficemedewerkers van het regionale toeristisch bedrijfsleven, medewerkers in de horeca en detailhandel meer parate kennis bij te brengen over de toeristische betekenis van Ede en de directe omgeving.

Online training voor frontofficemedewerkers
De e-learning is op 8 februari tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad van Ede officieel gepresenteerd. Op de bijeenkomst werden ook de eerste deelnamecertificaten uitgereikt aan de medewerkers die de week ervoor al de bij de e-learning horende kennistoets met goed resultaat hadden afgelegd.

E-learning
In de e-learning komen alle toeristische facetten van de gemeente Ede aan de orde, gepresenteerd aan de hand van de belangrijkste pijlers historie, cultuur, smaak en natuur. De e-learning maakt onderdeel uit van het kennisplatform van RBT KAN regioambassadeur.nl. Tijdens de bijeenkomst van 8 februari reikten wethouder Willemien Vreugdenhil van de gemeente Ede en Herre Dijkema, directeur bij VisitVeluwe samen de eerste certificaten van deelname uit aan cursisten die de e-learning met goed gevolg hebben afgelegd. Beiden spraken de wens uit dat alle medewerkers van het toeristisch bedrijfsleven in en rond Ede vanaf nu de e-learning zullen volgen. Herre Dijkema: “Met deze nieuwe e-learning komt de kennis van Ede precies terecht bij diegenen die dagelijks bezig zijn met de ontvangst van onze gasten. Tijd maken daarvoor is niet moeilijk: de e-learning volgen kost niet meer dan een half uur en kan op tablet, pc of smartphone worden gedaan. Dankzij de opgedane, toeristische kennis over Ede en de regio kunnen zij met meer zekerheid de bezoeker tips geven voor uitstapjes en verblijf in de regio. Een mooie manier om de gastvrijheid te vergroten!”

Ede
De cursist doet in een half uur basiskennis op van de gemeente Ede. Hij maakt kennis met de rijke geschiedenis: van celtic fields uit de prehistorie tot en met de luchtlandingen van de geallieerden in september 1944. Maar ook met het uitgestrekte Nationale Park De Hoge Veluwe en het vermaarde Kröller-Müller Museum. Bovendien is er volop aandacht voor ‘smaak’ en hoe je dat thema in Ede kunt beleven. De cursist ontdekt de voetsporen van Van Gogh en krijgt inspiratie voor fietsen, wandelen en paardrijden. Ten slotte is er een overzicht van de belangrijkste evenementen. Wie vervolgens de afsluitende toets met goed resultaat heeft afgelegd, krijgt het deelnamecertificaat en mag zich regioambassadeur noemen.

Online trainingsplatform
De interactieve e-learning maakt deel uit van het kennis- en trainingsplatform van VisitVeluwe regioambassadeur.nl. Dit platform kent meer dan 1.600 cursisten die met elkaar zo’n 5.000 trainingen hebben gevolgd. De nieuwe e-learning over Ede kon aan het platform worden toegevoegd mede dankzij financiële ondersteuning door de gemeente Ede.

Meer over Rémon Ridder

Als geboren en getogen Veluwenaar, verbaast het mij nog steeds hoeveel de Veluwe te bieden heeft. Ik ben trots dat ik samen met de ondernemers creatief en ondernemend mag zijn om onze Veluwe gezamenlijk verder te ontwikkelen.

Deel dit artikel

RBT KAN wordt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

13 december 2018

Onze organisatie RBT KAN krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 januari 2019 zullen wij als holding verder gaan onder de naam Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Om focus aan te brengen in onze activiteiten op de Veluwe en in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen, geven wij onze activiteiten vorm vanuit VisitVeluwe B.V. en Visit Arnhem Nijmegen B.V.

artikel lezen

Gelderse toerismebureaus stellen manifest op om beleving van de bezoekers verder te verbeteren

6 december 2018

De vier Gelderse Bureaus voor Toerisme: Stichting Achterhoek Toerisme, RBT KAN, RBT Rivierenland en VisitVeluwe hebben gezamenlijk het ‘Manifest Grip op Ontwikkeling 2019-2022’ opgesteld. Gelderland kan volgens de RBT’s meer profiteren van de ontwikkelingen in het inkomend en binnenlands toerisme. De regionale bureaus willen vanuit hun onafhankelijke rol de ondernemers en overheden helpen de kansen daarin niet alleen te signaleren, maar ook op te pakken. Op die manier kan de voor Gelderland zo belangrijke vrijetijdseconomie verder groeien. Uitgangspunt van het manifest is de beleving van de (potentiële) bezoeker en bewoner. De bureaus willen die beleving samen met hun meer dan 1.000 partners in het bedrijfsleven en de publieke sector verder verbeteren via vier pijlers: kennis, ontwikkeling, informatie en marketing. Het manifest is op donderdag 6 december overhandigd aan Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland en onder meer verantwoordelijk voor toerisme & recreatie.

artikel lezen