Bijna drie jaar heeft filmmaker Luc Enting gewerkt aan de natuurfilm “Wild”, een PV Pictures/AVROTROS productie. Aanstaande maandagavond gaat de spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm in première in het Cinemec te Ede. Onder belangstelling van zo’n 1000 gasten, waaronder minister Carola Schouten, Veluwse burgemeesters, wethouders en gedeputeerden van de provincie Gelderland. Vanaf 1 februari kan ook de rest van Nederland de familiefilm gaan bezichtigen in circa 60 Nederlandse bioscopen.

Wild toont de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe. Maar hij wijst er ook op om vooral voorzichtig met die mooie natuur om te gaan. PV Pictures is trots deze bijzondere productie, over een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland, naar het witte doek te brengen. Evenals Burgemeester Verhulst van Ede: “De samenwerking op de Veluwe is uniek. Gemeenten, provincie en bedrijven slaan de handen ineen om dit prachtige gebied in de etalage te zetten”.

Met de voeten in de modder
Enting (60) bracht meer dan duizend uren filmend op de Veluwe door. Uiteindelijk heeft hij daar een 80 minuten durende film van gemaakt. “Na 3 jaar non stop met veel enthousiasme en liefde aan Wild gewerkt te hebben, kan ik niet wachten tot de film eindelijk op het grote scherm te zien is. Het is een heel bijzonder project, de Veluwe is zo veelzijdig. Wild doet helemaal recht aan dit prachtige natuurgebied”

Herre Dijkema, directeur van VisitVeluwe, vult aan: ʺKomend jaar is de film het thema voor de Veluwe. De film biedt kansen om bezoekers bewust te maken van de bijzondere natuur en dat we daar zuinig op moeten zijn. Het toeristisch bedrijfsleven heeft daarom speciale WILD arrangementen ontwikkeld en op diverse plaatsen zijn excursies met de boswachter.”

Over Wild
In de film ‘Wild; bonte families op de Veluwe’ volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

www.wilddefilm.nl

Regisseur:        Luc Enting
Producent:       PV Pictures
Coproducent:  AVROTROS
Voice-over:      André van Duin
Genre:              Natuurfilm
Lengte:             80 minuten
Kijkwijzer:        6

Dutch FilmWorks brengt Wild vanaf 1 februari uit in ca. 60 Nederlandse bioscopen. De film is medemogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, CoBo, AVROTROS, Provincie Gelderland, VisitVeluwe, Het Gelders Orkest, Arcadis en Panasonic.

Over PV Pictures
PV Pictures produceert bioscoopfilms en televisieseries voor de jeugd. Successen van de afgelopen jaren zijn o.a. de films van Mees Kees, Dummie de Mummie en Hoe duur was de suiker.

Over VisitVeluwe
VisitVeluwe zet de Veluwe in binnen- en buitenland op de kaart als aantrekkelijke bestemming voor vakanties, zakelijke bijeenkomsten en congressen. Dit doen zij in nauwe samenwerking met (toeristische) bedrijven uit de regio en de Veluwse gemeenten.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Forse stijging buitenlandse toeristen in Gelderland

10 september 2018

Het blijft goed gaan met het toerisme in Gelderland. Naast het stijgende aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor de grootste provincie van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg met 11,7% naar 314.000.

artikel lezen

Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!

27 augustus 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, verandert het landschap van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Maandag 3 september start de cross-mediale campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… kom wandelen in de Gelderse streken!´ , waarmee wij de (potentiële) bezoeker van de Gelderse streken inspireren om te komen wandelen in onze prachtige regio´s.

artikel lezen