Vrijdag 23 september heeft Park Berkenrhode het Boshuys de allereerste duurzaam gebouwde en energieneutrale familiehuis van Nederland geopend. Uniek voor Ede, de Veluwe en Nederland. De 'drie-generatie-woning' is geopend door Monique van der Sanden, directeur van de RECRON, Bastiaan Overeem van Visit Veluwe en Louis Fraanje, verhalenverteller van de Veluwe.

De woning aan de bosrand is geschikt voor 20 personen en voorzien van veel luxe en comfort. De beneden verdieping van de ‘Drie-Generatie-Woning’ is toegankelijk voor invaliden. ‘Het Boshuys is een uniek project waar we hard aan gewerkt hebben. Het voldoet aan de wensen van deze tijd,’ aldus een trotse Thij Verspaget, eigenaar van Park Berkenrhode.

Voorafgaand aan de opening vermaakte Louis Fraanje de aanwezigen met een aantal leuke anekdotes. Daarna onderstreepte Monique van der Sanden het belang van duurzaam ondernemen in de recreatiesector. Op dat gebied liggen er volgens van der Sanden nog veel kansen en mogelijkheden.

Vlak voor de openingshandeling presenteerde Bastiaan Overeem Park Berkenrhode als jongste partner van VisitVeluwe. Overeem over het Boshuys: ‘Dit initiatief sluit aan bij de steeds groter wordende vraag naar duurzame recreatie en draagt bij tot de beste Veluwe beleving.’

Een adelaar landde met de sleutel op de arm van Louis Fraanje. Het drietal heeft vervolgens samen de deur van Het Boshuys voor het eerst geopend. Daarna bracht Thij Verspaget een toast uit en was Het Boshuys open voor bezichtiging.

het-boshuys-1-park-berkenrhode

Over Park Berkenrhode
Park Berkenrhode ligt in het hart van de Veluwe in Wekerom. Het park grenst aan het Roekelse Bos. Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt op steenworpafstand. De perfecte locatie voor vakantiegangers die houden van rust, ruimte, wandelen en fietsen.

De afgelopen drie jaar heeft het familiebedrijf een metamorfose ondergaan. Een nieuw zwembad, Grand Café, verbeterde infrastructuur en online reserveringssysteem zijn voorbeelden. Op Berkenrhode zijn veel vakantiewoningen gebouwd die voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Eigenaar Thij Verspaget blijft investeren in het park. Op dit moment is hij druk met de ontwikkeling van een nieuw deel, de tweede fase van het Plan Roekelse Bos.

Het Boshuys
Het Boshuys is volledig duurzaam gebouwd en biedt ruimte aan maximaal 20 personen. Alle vloeren zijn voorzien van natuurlijke vloerverwarming, het toilet spoelt door met regenwater, het dak ligt vol met zonnepanelen, warmte komt uit de aarde en er is een warmte-terug-win-installatie. De woning is ingericht als drie generatie woning inclusief een vleugel die geschikt is voor invalide gasten. Luxe en comfort zijn kenmerkend voor Het Boshuys. Comfortabele boxsprings, strakke inrichting, sauna, hottub en wellness faciliteiten zorgen ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt.

 

Meer informatie
Park Berkenrhode
Roekelseweg 44/48
6733 BP Wekerom
0320 – 591 587
http://www.berkenrhode.nl/

 

 

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Winnaars Prijsvraag De Veluwe

18 juli 2018

De Veluwe is in 2016 verkozen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Naast het winnen van deze eretitel ontving de Veluwe ook een geldbedrag van 300.000 euro, bedoeld om de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker te maken. De provincie schreef op verzoek van de Veluwe Alliantie een prijsvraag uit voor innovatieve ideeën. Uit het hele land kwamen ruim 300 inzendingen binnen. Die varieerden van apps en afgelegen vakantiehuisjes tot de herintroductie van kangoeroes. Één ding hadden ze gemeen: een grote liefde voor de Veluwe! De aandragers van de tien winnende ideeën kregen elk 1000 euro en de mogelijkheid samen met de provincie hun idee uit te werken. Dit zijn vier winnende producten die klaar zijn voor uw gast om de Veluwe nog aantrekkelijker te maken!

artikel lezen

Campagne Groot Gelders Avontuur van start

25 juni 2018

Vandaag start de kidscampagne ‘Groot Gelders Avontuur’. Een campagne die (potentiele) bezoekers moet inspireren erop uit te gaan in de Gelderse streken (Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek) en er de meest coole attracties, spannende kastelen en uitdagende klimbossen te ontdekken. Binnen de campagne draait alles om een ‘Gelderse streken bucketlist’ met dingen die je als kind echt gedaan móet hebben in de Gelderse streken. De belevingswereld van het kind vormt het uitgangspunt, aangezien zij de belangrijkste beïnvloeder zijn van het dagje uit. De campagne start vandaag met een groot media-offensief op radio, tv en online om het platform grootgeldersavontuur.nl aan te jagen. Op NPO 3 bij Zapp is een fonkelnieuwe tv-spot te zien, de radiocampagne is te horen op de landelijke radiozenders Sky Radio, Q-Music en 100%NL als ook op alle dertien regionale zenders. Daarnaast draait er een preroll- en online display-campagne.

artikel lezen