Vrijdag 23 september heeft Park Berkenrhode het Boshuys de allereerste duurzaam gebouwde en energieneutrale familiehuis van Nederland geopend. Uniek voor Ede, de Veluwe en Nederland. De 'drie-generatie-woning' is geopend door Monique van der Sanden, directeur van de RECRON, Bastiaan Overeem van Visit Veluwe en Louis Fraanje, verhalenverteller van de Veluwe.

De woning aan de bosrand is geschikt voor 20 personen en voorzien van veel luxe en comfort. De beneden verdieping van de ‘Drie-Generatie-Woning’ is toegankelijk voor invaliden. ‘Het Boshuys is een uniek project waar we hard aan gewerkt hebben. Het voldoet aan de wensen van deze tijd,’ aldus een trotse Thij Verspaget, eigenaar van Park Berkenrhode.

Voorafgaand aan de opening vermaakte Louis Fraanje de aanwezigen met een aantal leuke anekdotes. Daarna onderstreepte Monique van der Sanden het belang van duurzaam ondernemen in de recreatiesector. Op dat gebied liggen er volgens van der Sanden nog veel kansen en mogelijkheden.

Vlak voor de openingshandeling presenteerde Bastiaan Overeem Park Berkenrhode als jongste partner van VisitVeluwe. Overeem over het Boshuys: ‘Dit initiatief sluit aan bij de steeds groter wordende vraag naar duurzame recreatie en draagt bij tot de beste Veluwe beleving.’

Een adelaar landde met de sleutel op de arm van Louis Fraanje. Het drietal heeft vervolgens samen de deur van Het Boshuys voor het eerst geopend. Daarna bracht Thij Verspaget een toast uit en was Het Boshuys open voor bezichtiging.

het-boshuys-1-park-berkenrhode

Over Park Berkenrhode
Park Berkenrhode ligt in het hart van de Veluwe in Wekerom. Het park grenst aan het Roekelse Bos. Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt op steenworpafstand. De perfecte locatie voor vakantiegangers die houden van rust, ruimte, wandelen en fietsen.

De afgelopen drie jaar heeft het familiebedrijf een metamorfose ondergaan. Een nieuw zwembad, Grand Café, verbeterde infrastructuur en online reserveringssysteem zijn voorbeelden. Op Berkenrhode zijn veel vakantiewoningen gebouwd die voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Eigenaar Thij Verspaget blijft investeren in het park. Op dit moment is hij druk met de ontwikkeling van een nieuw deel, de tweede fase van het Plan Roekelse Bos.

Het Boshuys
Het Boshuys is volledig duurzaam gebouwd en biedt ruimte aan maximaal 20 personen. Alle vloeren zijn voorzien van natuurlijke vloerverwarming, het toilet spoelt door met regenwater, het dak ligt vol met zonnepanelen, warmte komt uit de aarde en er is een warmte-terug-win-installatie. De woning is ingericht als drie generatie woning inclusief een vleugel die geschikt is voor invalide gasten. Luxe en comfort zijn kenmerkend voor Het Boshuys. Comfortabele boxsprings, strakke inrichting, sauna, hottub en wellness faciliteiten zorgen ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt.

 

Meer informatie
Park Berkenrhode
Roekelseweg 44/48
6733 BP Wekerom
0320 – 591 587
http://www.berkenrhode.nl/

 

 

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Routebureau Veluwe start met 30 fietsroutes

23 februari 2018

Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

artikel lezen

Informeer uw gasten nog beter over het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk!

21 februari 2018

Ondernemers die hun gasten nog beter willen informeren over de mogelijkheden van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk kunnen via het Routebureau Veluwe een eigen informatiepaneel of bewegwijzering van- en naar het dichtstbijzijnde knooppunt aanvragen.

artikel lezen