Steeds meer fietsers op de Veluwe maken gebruik van de e-bike. Zo beschikt in 2016 volgens het Landelijk Fietsplatform ruim 16 procent van de Nederlanders over een elektrische fiets en verwacht wordt dat dit aantal ook de komende jaren zal blijven toenemen. Duidelijk dus dat de elektrische fiets steeds belangrijker  zal worden in de toekomst, maar welke impact heeft deze verandering op de fietsbeleving en de toeristische sector? 

Lengte van de routes
Wie met een elektrische fiets op pad gaat kan flinke afstanden afleggen, ook wanneer hij/zij geen getrainde toerfietser is. Belangrijk is dat er naast de standaard fietstochten dan ook lange routes aan het aanbod worden toegevoegd.

Accu
De e-bike is praktisch wanneer er lange afstanden worden afgelegd. Echter moet hierbij rekening worden gehouden met de accu. Zo is het fietsen op een e-bike een stuk minder aangenaam wanneer de accu leeg is vanwege het extra gewicht van de fiets. Het is dan ook van belang om voor uw gast de locaties van de elektrische oplaadpunten en de nabijgelegen horecagelegenheden of activiteit in kaart te brengen. Zo kan de fietser langer op pad, komt hij/zij niet voor onaangename verassingen te staan en neemt de besteding in de regio toe.

E-bike routes op en om de Veluwe
Onlangs is de Capitool Reisgids  “E-bike routes op en om de Veluwe” verschenen. In deze gids, speciaal gemaakt voor de e-biker op de Veluwe, staan o.a. oplaadpunten, handige tips en tricks, horecagelegenheden en routekaarten speciaal aangepast op de wensen en behoeften van de e-biker. Met 15 routes is er een uitgebreid palet aan routes die een lengte hebben van 33 tot 71 kilometer. Deze zijn langer dan de gemiddelde fietstocht en zorgvuldig samengesteld met voldoende oplaadmogelijkheden. 

e-bike

Bestellen
Wilt u de routegids “E-bikeroutes op en om de Veluwe” van Capitool Reisgidsen ook aanbieden aan uw bezoekers? Klik hier om de gids voor uw organisatie te bestellen.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Van Gogh Europe genomineerd als European Cultural Tourism Destination van 2017

5 oktober 2017

Van Gogh Europe heeft een nominatie ontvangen van de Duitse Kulturmarken-award. De jury heeft Van Gogh Europe geselecteerd uit 107 inzendingen. Op 9 november aanstaande wordt de award uitgereikt aan de beste destinatie uit 2017. Voor de samenwerkende Van Gogh locaties is deze nominatie een grote waardering van haar inspanningen voor de internationale samenwerking waar ze in 2012 mee gestart zijn.

artikel lezen

Gelderland krijgt fietslabel van de wereldwielerbond

21 september 2017

De provincie Gelderland heeft gisteravond in de Noorse stad Bergen het regionale fietslabel ontvangen van de wereldwielerbond. De Union Cycliste Internationale (UCI) maakte ook bekend dat het WK paracycling in 2019 in Gelderland gehouden zal worden. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs namens de provincie in ontvangst.

artikel lezen