Steeds meer fietsers op de Veluwe maken gebruik van de e-bike. Zo beschikt in 2016 volgens het Landelijk Fietsplatform ruim 16 procent van de Nederlanders over een elektrische fiets en verwacht wordt dat dit aantal ook de komende jaren zal blijven toenemen. Duidelijk dus dat de elektrische fiets steeds belangrijker  zal worden in de toekomst, maar welke impact heeft deze verandering op de fietsbeleving en de toeristische sector? 

Lengte van de routes
Wie met een elektrische fiets op pad gaat kan flinke afstanden afleggen, ook wanneer hij/zij geen getrainde toerfietser is. Belangrijk is dat er naast de standaard fietstochten dan ook lange routes aan het aanbod worden toegevoegd.

Accu
De e-bike is praktisch wanneer er lange afstanden worden afgelegd. Echter moet hierbij rekening worden gehouden met de accu. Zo is het fietsen op een e-bike een stuk minder aangenaam wanneer de accu leeg is vanwege het extra gewicht van de fiets. Het is dan ook van belang om voor uw gast de locaties van de elektrische oplaadpunten en de nabijgelegen horecagelegenheden of activiteit in kaart te brengen. Zo kan de fietser langer op pad, komt hij/zij niet voor onaangename verassingen te staan en neemt de besteding in de regio toe.

E-bike routes op en om de Veluwe
Onlangs is de Capitool Reisgids  “E-bike routes op en om de Veluwe” verschenen. In deze gids, speciaal gemaakt voor de e-biker op de Veluwe, staan o.a. oplaadpunten, handige tips en tricks, horecagelegenheden en routekaarten speciaal aangepast op de wensen en behoeften van de e-biker. Met 15 routes is er een uitgebreid palet aan routes die een lengte hebben van 33 tot 71 kilometer. Deze zijn langer dan de gemiddelde fietstocht en zorgvuldig samengesteld met voldoende oplaadmogelijkheden. 

e-bike

Bestellen
Wilt u de routegids “E-bikeroutes op en om de Veluwe” van Capitool Reisgidsen ook aanbieden aan uw bezoekers? Klik hier om de gids voor uw organisatie te bestellen.

Meer over Bastiaan Overeem

Als Programma Manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Samen zetten we de Veluwe op de kaart.
Deel dit artikel

Film WILD deze zomer te zien in de openlucht

20 juni 2018

In het voorjaar van 2018 was de Veluwe film WILD ‘Bonte families op de Veluwe’ te zien in 60 bioscopen door heel Nederland. De film ‘ademt’ de Veluwe en is een prachtig Veluwe visitekaartje. Inmiddels is de film uit de bioscopen verdwenen maar deze zomer kunnen de Veluwenaren en toeristen de film op diverse plekken in de openlucht bekijken.

artikel lezen

Erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’

7 juni 2018

Van 23 mei t/m 22 juli vindt het erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’ plaats. Tijdens het festival komen Gelderse grensverhalen aan bod via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en meer.

artikel lezen