1. Van Gogh Europe genomineerd als European Cultural Tourism Destination van 2017

  5 oktober 2017

  Van Gogh Europe heeft een nominatie ontvangen van de Duitse Kulturmarken-award. De jury heeft Van Gogh Europe geselecteerd uit 107 inzendingen. Op 9 november aanstaande wordt de award uitgereikt aan de beste destinatie uit 2017. Voor de samenwerkende Van Gogh locaties is deze nominatie een grote waardering van haar inspanningen voor de internationale samenwerking waar ze in 2012 mee gestart zijn.

  artikel lezen
 2. Gelderland krijgt fietslabel van de wereldwielerbond

  21 september 2017

  De provincie Gelderland heeft gisteravond in de Noorse stad Bergen het regionale fietslabel ontvangen van de wereldwielerbond. De Union Cycliste Internationale (UCI) maakte ook bekend dat het WK paracycling in 2019 in Gelderland gehouden zal worden. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs namens de provincie in ontvangst.

  artikel lezen
 3. Loving Vincent: speel ook in op de officiële voorpremière in CineMec Ede

  15 september 2017

  Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt de officiële voorpremière van de film Loving Vincent plaats in CineMec Ede. Deze, voor het eerste compleet geschilderde, film ontving onlangs een staande ovatie tijdens het internationale filmfestival in Annecy. Ook de recensies op de film zijn lovend: extra bijzonder dus dat de voorpremière op de Veluwe plaatsvindt!

  artikel lezen
 4. Verbeteren toegankelijkheid Gelderse ondernemingen voor Duitse gast

  11 september 2017

  Uit cijfers van het NBTC is gebleken dat het aantal Duitsers dat een bezoek bracht aan Nederland in 2016 landelijk met 8% is gestegen tot ruim 4,6 miljoen. Hiermee staat Duitsland op de eerste plaats als het gaat om inkomend toerisme in Nederland. Ook in het oosten van Nederland is deze stijging de laatste jaren niet onopgemerkt gebleven. Zo is in Gelderland het aantal Duitse bezoekers in 2015 met 23% toegenomen ten opzichte van 2014.

  artikel lezen
 5. Internationale focus voor Gelderse kastelen en buitenplaatsen

  7 september 2017

  Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’  op Kasteel de Haar in Utrecht. NBTC Holland Marketing zet hiermee samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsen van Nederland op de kaart. Samen vertellen ze het verhaal van indrukwekkende tuinen,  rijke collecties en beroemde bewoners door de eeuwen heen. De verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen is onderdeel van het HollandCity-concept, waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers.

  artikel lezen
 6. Ontdek het Gelderse Goud… Kom wandelen in de Gelderse streken!

  24 augustus 2017

  Op vrijdag 1 september start de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' . Deze campagne is onderdeel van de multimediale campagne van Gelderse streken en loopt tot en met 31 oktober 2017. Door middel van storytelling wordt de potentiële bezoeker geïnspireerd om in de maand oktober te wandelen in de Gelderse streken. Want oktober is de wandelmaand bij uitstek!

  artikel lezen
 7. E-bike gids met routes op en om de Veluwe

  16 augustus 2017

  Steeds meer fietsers op de Veluwe maken gebruik van de e-bike. Zo beschikt in 2016 volgens het Landelijk Fietsplatform ruim 16 procent van de Nederlanders over een elektrische fiets en verwacht wordt dat dit aantal ook de komende jaren zal blijven toenemen. Duidelijk dus dat de elektrische fiets steeds belangrijker  zal worden in de toekomst, maar welke impact heeft deze verandering op de fietsbeleving en de toeristische sector? 

  artikel lezen
 8. Samen werken aan de Veluwe!

  13 augustus 2017

  Voor het (toeristisch) bedrijfsleven heeft VisitVeluwe diverse mogelijkheden ontwikkeld om mee te doen aan de marketing van de Veluwe. Door participatie aan het Veluweprogramma draagt u bij aan deze samenwerking en profiteert uw bedrijf van de activiteiten die regiobreed voor de Veluwe worden uitgevoerd.

  artikel lezen
 9. Route van Gogh Europe verbindt

  2 augustus 2017

  De Van Gogh route verbindt het Europese erfgoed van Vincent van Gogh. Het publiek kan aan de hand van diverse routes Van Gogh volgen op zijn reis door Nederland, België en Frankrijk.

  artikel lezen
 10. Update: Wild, de bioscoopfilm over de Veluwe

  28 juli 2017

  Eind december 2016 werd de film “Wild”, een bioscoopfilm over de Veluwe aangekondigd door PVPictures. Inmiddels zijn er al talloze uren aan filmmateriaal geschoten, bekeken en intensief bestudeerd. Ook zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd, kortom: hoog tijd voor een update over dit mooie filmproject!

  artikel lezen
 11. Resultaten voorjaarscampagnes Duitse markt

  19 juli 2017

  De Gelderse streken profileren zich op de Duitse markt onder de naam ‘Das Andere Holland’. Met de campagnes ‘Zeit zu Zweit’ en ‘#lekkerradeln’ hebben de Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek zich dit voorjaar geprofileerd als perfecte bestemming om een lang weekend samen op de fiets te genieten.

  artikel lezen
 12. Uitgelicht: resultaten campagne ‘Spring op de fiets!’

  18 juli 2017

  De Gelderse streken hebben dit voorjaar met de campagne ‘Spring op de fiets!’ Gelderland geprofileerd als dé fietsprovincie van Nederland. Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Achterhoek en Rivierenland beschikken immers over prachtige fietsroutes. De campagne ‘Spring op de fiets!’ had tot doel potentiële bezoekers te inspireren de Gelderse streken per fiets te ontdekken. Inmiddels zijn de resultaten van deze crossmediale campagne bekend.

  artikel lezen