1. Film WILD deze zomer te zien in de openlucht

  20 juni 2018

  In het voorjaar van 2018 was de Veluwe film WILD ‘Bonte families op de Veluwe’ te zien in 60 bioscopen door heel Nederland. De film ‘ademt’ de Veluwe en is een prachtig Veluwe visitekaartje. Inmiddels is de film uit de bioscopen verdwenen maar deze zomer kunnen de Veluwenaren en toeristen de film op diverse plekken in de openlucht bekijken.

  artikel lezen
 2. Erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’

  7 juni 2018

  Van 23 mei t/m 22 juli vindt het erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’ plaats. Tijdens het festival komen Gelderse grensverhalen aan bod via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en meer.

  artikel lezen
 3. VisitVeluwe lanceert e-training Hoge Veluwe en Kröller-Müller

  3 mei 2018

  De frontofficemedewerkers van o.a. hotels en bungalowparken, zijn vaak het (eerste) visitekaartje van de regio voor de bezoeker. Optimale kennis van - en passie voor - de regio is dan ook een vereiste. De nieuwe e-training over Het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum biedt frontofficemedewerkers leuke en leerzame informatie, voor een optimale klantbediening. En sluit de cursist de training voor 21 mei succesvol af, dan maakt hij/zij kans op een VIP-arrangement.

  artikel lezen
 4. Spring op de fiets in de Gelderse streken!

  26 april 2018

  Gelderland is de nummer één fietsprovincie van Nederland! In de Kwaliteitsmonitor 2017 is Gelderland beoordeeld met maar liefst 5 sterren. Het prachtige landschap, het goede fietsknooppuntennetwerk en de kwaliteit van de fietspaden waren daarin bepalend. Hier moet je zijn voor de mooiste routes! 23 april is de voorjaarscampagne 'Spring op de fiets' gestart.

  artikel lezen
 5. Terugblik op een succesvol VeluweCongres 2018

  24 april 2018

  Op 19 april jongstleden vond voor de derde maal het jaarlijkse VeluweCongres plaats. Het congres waar alle samenwerkende partners van de Veluwe samenkomen voor workshops en presentaties.

  artikel lezen
 6. VeluweCongres op 19 april bij De Heerlickheijd van Ermelo!

  13 april 2018

  Voor de derde keer organiseren we een VeluweCongres. In opdracht van de VeluweAlliantie werken VisitVeluwe en het VeluweTeam aan een boeiend programma en aan inspirerende deelsessies.

  artikel lezen
 7. Pasen trekt 850.000 internationale bezoekers

  29 maart 2018

  Het paasweekend trekt dit jaar 850.000 internationale bezoekers, volgens de verwachtingen van NBTC Holland Marketing. Dit zijn er 100.000 minder ten opzichte van afgelopen jaar. Met name het feit dat Pasen eerder in het seizoen valt en de wisselvallige weersverwachting zorgen voor deze daling. Met Pasen gaan ook zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie, 100.000 minder ten opzichte van 2017. Pasen valt dit jaar op 1 en 2 april en wordt traditioneel gezien als de opening van het toeristische seizoen.

  artikel lezen
 8. Toeristische sector kijkt uit naar Pasen

  28 maart 2018

  VisitVeluwe kijkt - samen met de toeristisch ondernemers - uit naar het aankomende paasweekeinde. Als het weer goed is, verwachten de toeristische bedrijven een flink aantal gasten uit binnen- en buitenland. Pasen is traditioneel het begin van het toeristenseizoen en de ondernemers spelen daar ook dit jaar goed op in. Nieuwe attracties zijn net klaar, verbouwingen zijn afgerond en nieuwe activiteiten zijn gestart. Hoewel het merendeel van de bezoekers afkomstig zal zijn uit eigen land, verwachten de ondernemers ook veel Duitse en Belgische bezoekers. Genieten van de natuur en er lekker op uit trekken, is favoriet bij de gasten.

  artikel lezen
 9. Ambassadeurs van de regio spijkeren kennis bij op jaarlijkse Ambassadeursdag

  21 maart 2018

  Met Pasen start het toeristisch seizoen weer. In voorbereiding hierop hebben op 20 maart meer dan 200 front-office medewerkers hun kennis van de regio, tijdens de jaarlijkse Ambassadeursdag van Regio Arnhem Nijmegen en VisitVeluwe bijgespijkerd. In Koninklijke Burgers’ Zoo zijn zij helemaal bijgepraat over (het laatste nieuws van) de regionale musea, de attracties en de highlights voor het komende seizoen.

  artikel lezen
 10. Nieuwe samenwerking van ruim 40 kastelen feestelijk gelanceerd

  6 maart 2018

  Met het doorprikken van enkele honderden ballonnen, in de drie kleuren van de vlag van Gelderland, gaven Gedeputeerde Bea Schouten en adjunct-directeur Hanneline Oosting van RBT KAN, op 5 maart bij Kasteel Middachten, het startschot voor een drie jaar durende samenwerking. Ruim veertig kastelen in de Gelderse streken bundelen hun krachten om meer toeristen naar de Gelderse streken te trekken. De drie Regionale Bureaus voor Toerisme zorgen voor de coördinatie en promotie.

  artikel lezen
 11. Routebureau Veluwe start met 30 fietsroutes

  23 februari 2018

  Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

  artikel lezen
 12. Informeer uw gasten nog beter over het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk!

  21 februari 2018

  Ondernemers die hun gasten nog beter willen informeren over de mogelijkheden van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk kunnen via het Routebureau Veluwe een eigen informatiepaneel of bewegwijzering van- en naar het dichtstbijzijnde knooppunt aanvragen.

  artikel lezen