1. Resultaten campagne ‘Ontdek het Gelderse goud… Kom wandelen in de Gelderse streken!’

  28 november 2017

  De Gelderse streken hebben dit najaar met de campagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' laten zien dat men voor de mooiste wandelroutes in Rivierenland, Achterhoek, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen en op de Veluwe moet zijn. Deze campagne had tot doel potentiële bezoekers te inspireren de Gelderse streken al wandelend te ontdekken. Onderstaand een overzicht van de opzet en resultaten van deze crossmediale campagne.

  artikel lezen
 2. Veluwse gemeenten ondertekenen vierjarig samenwerkingscontract

  23 november 2017

  Op 23 november hebben bestuurders van 14 Veluwse gemeenten in Van der Valk hotel Harderwijk de handtekening gezet onder de overeenkomst voor voortzetting van de toeristische marketingactiviteiten voor de Veluwe door VisitVeluwe.

  artikel lezen
 3. André van Duin verzorgt voice-over van natuurfilm WILD

  16 november 2017

  André van Duin verzorgt de voice-over van de natuurfilm WILD. De familiefilm, waar maker Luc Enting met zijn team drie jaar aan heeft gewerkt, is vanaf 1 februari 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen. André van Duin schittert momenteel in kijkcijferhits als Heel Holland Bakt en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. WILD is een productie van PV Pictures en wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks.

  artikel lezen
 4. Vervolg campagne ‘Groot Gelders Avontuur’

  9 november 2017

  Op maandag 2 oktober is de is najaarscampagne ‘Groot Gelders Avontuur’ gestart. Deze campagne is het vervolg op de zomercampagne.

  artikel lezen
 5. Resultaten campagne ‘Groot Gelders Avontuur’

  9 november 2017

  24 mei is de campagne ‘Groot Gelders Avontuur’ van start gegaan in de Gelderse streken, met een zoektocht naar twee ‘grote kleine avonturiers’ die in de maand juli voor ons de Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek zouden gaan ontdekken.

  artikel lezen
 6. Van Gogh Europe genomineerd als European Cultural Tourism Destination van 2017

  5 oktober 2017

  Van Gogh Europe heeft een nominatie ontvangen van de Duitse Kulturmarken-award. De jury heeft Van Gogh Europe geselecteerd uit 107 inzendingen. Op 9 november aanstaande wordt de award uitgereikt aan de beste destinatie uit 2017. Voor de samenwerkende Van Gogh locaties is deze nominatie een grote waardering van haar inspanningen voor de internationale samenwerking waar ze in 2012 mee gestart zijn.

  artikel lezen
 7. Gelderland krijgt fietslabel van de wereldwielerbond

  21 september 2017

  De provincie Gelderland heeft gisteravond in de Noorse stad Bergen het regionale fietslabel ontvangen van de wereldwielerbond. De Union Cycliste Internationale (UCI) maakte ook bekend dat het WK paracycling in 2019 in Gelderland gehouden zal worden. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs namens de provincie in ontvangst.

  artikel lezen
 8. Loving Vincent: speel ook in op de officiële voorpremière in CineMec Ede

  15 september 2017

  Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt de officiële voorpremière van de film Loving Vincent plaats in CineMec Ede. Deze, voor het eerste compleet geschilderde, film ontving onlangs een staande ovatie tijdens het internationale filmfestival in Annecy. Ook de recensies op de film zijn lovend: extra bijzonder dus dat de voorpremière op de Veluwe plaatsvindt!

  artikel lezen
 9. Verbeteren toegankelijkheid Gelderse ondernemingen voor Duitse gast

  11 september 2017

  Uit cijfers van het NBTC is gebleken dat het aantal Duitsers dat een bezoek bracht aan Nederland in 2016 landelijk met 8% is gestegen tot ruim 4,6 miljoen. Hiermee staat Duitsland op de eerste plaats als het gaat om inkomend toerisme in Nederland. Ook in het oosten van Nederland is deze stijging de laatste jaren niet onopgemerkt gebleven. Zo is in Gelderland het aantal Duitse bezoekers in 2015 met 23% toegenomen ten opzichte van 2014.

  artikel lezen
 10. Internationale focus voor Gelderse kastelen en buitenplaatsen

  7 september 2017

  Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’  op Kasteel de Haar in Utrecht. NBTC Holland Marketing zet hiermee samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsen van Nederland op de kaart. Samen vertellen ze het verhaal van indrukwekkende tuinen,  rijke collecties en beroemde bewoners door de eeuwen heen. De verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen is onderdeel van het HollandCity-concept, waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers.

  artikel lezen
 11. Ontdek het Gelderse Goud… Kom wandelen in de Gelderse streken!

  24 augustus 2017

  Op vrijdag 1 september start de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' . Deze campagne is onderdeel van de multimediale campagne van Gelderse streken en loopt tot en met 31 oktober 2017. Door middel van storytelling wordt de potentiële bezoeker geïnspireerd om in de maand oktober te wandelen in de Gelderse streken. Want oktober is de wandelmaand bij uitstek!

  artikel lezen
 12. E-bike gids met routes op en om de Veluwe

  16 augustus 2017

  Steeds meer fietsers op de Veluwe maken gebruik van de e-bike. Zo beschikt in 2016 volgens het Landelijk Fietsplatform ruim 16 procent van de Nederlanders over een elektrische fiets en verwacht wordt dat dit aantal ook de komende jaren zal blijven toenemen. Duidelijk dus dat de elektrische fiets steeds belangrijker  zal worden in de toekomst, maar welke impact heeft deze verandering op de fietsbeleving en de toeristische sector? 

  artikel lezen